Kommande temamiddagar

"Asienresan"
10 feb

En gång i månaden öppnar vi upp vårt hem för tolv-fjorton stycken middagsgäster. En 5 rättersmiddag dukas upp i vårt "Röda rum". Ett rum i Tolvmansgården avsett för de lite festligare måltiderna. Varje månad bjuder på ett nytt tema. Det är inte bara temat för maten som lockar gästerna utan även spänningen i att sätta sig till bords med helt nya människor. Samtalen blir spännande och varierande när nya människor möts. Det är med skräckblandad förtjusning vi öppnar upp dörrarna till vårt hem. Gästerna kommer från alla möjliga håll. Från Stockholm, Uppsala och från de små byarna och orterna runt omkring Vittinge. Ibland har vi haft gäster som hyrt vår gäststuga på gården, vissa har tagit taxi och andra har promenerat den två kilometers långa promenaden till busshållplatsen (Sala/Uppsala) Det brukar bli en perfekt blandning av människor vilka ofta har minst en sak gemensamt. De gillar mat och de är öppna för att träffa nya människor

Temamiddag i Tolvmansgården

"Asienresan"

Sedan många år tillbaka har vi valt att spendera just den här tiden på året i Asien. Nu när vår äldsta tjej börjat skolan har vi inte längre den möjligheten och får drömma oss dit genom maten istället. På temat "Asien" finns oändligt mycket mat att välja mellan. Vi har valt ut våra favoriter från Kina, Japan, Vietnam, Korea och Thailand.
Vi försäkrar er om att detta kommer bli en middag utöver det vanliga och ser fram emot att välkomna 12 gäster till bords hemma i Tolvmansgården!
895 kr per person

Endast 12 platser

Boka genom att kontakta oss antingen via mail info@vittingegourmetlada.se eller via Facebook/Instagram


"Upplands Landskapsrätt"

Förra året fick Vittinge Gourmetlada tillsammans med måltidsforskaren Richard Tällström i uppdrag att ta fram "Upplands Landskapsrätt". I april kommer ingen mindre än kungen och drottningen till Uppsala Slott för att äta Upplands Landskapsrätt. Självklart kommer vi, Vittinge Gourmetlada vara på plats för att laga maten. Vi vill vi att ni andra också ska ges möjlighet att få äta den menyn vi arbetade fram under detta projekt. Som vanligt kommer (minst) fem rätter serveras inne i Röda Rummet.

Pris 895 kr per person

Endast 12 platser!

Här kan ni läsa lite mer om Landskapsrätter

https://www.landskapsmaltider.se/.../upplands.../

https://unt.se/bli.../artikel/jodkvp1r/unt-bd-0kr-dp1

https://www.lansstyrelsen.se/.../2022-09-28-nu-ar...

https://www.besoksliv.se/.../snart-far-sverige-25-nya.../

https://www.allas.se/.../sveriges-landskap-ska-fa.../8563598


"Asienresan"

Sedan många år tillbaka har vi valt att spendera just den här tiden på året i Asien. Nu när vår äldsta tjej börjat skolan har vi inte längre den möjligheten och får drömma oss dit genom maten istället. På temat "Asien" finns oändligt mycket mat att välja mellan. Vi har valt ut våra favoriter från Kina, Japan, Vietnam, Korea och Thailand.
Vi försäkrar er om att detta kommer bli en middag utöver det vanliga och ser fram emot att välkomna 12 gäster till bords hemma i Tolvmansgården!
895 kr per person

Endast 12 platser

Boka genom att kontakta oss antingen via mail info@vittingegourmetlada.se  eller via Facebook/Instagram

"Gåsagille" 

22-11-26

Den 26 november öppnar Vittinge Gourmetlada upp sitt hem och bjuder på klassisk Gåsamiddag. En femrättersmeny dukas upp i Tolvmansgården.Middagen bjuder på valda delar av hela gåsen, vi tar tillvara på kött, krås, blod och lever och skapar en magisk festmåltid av det hela.Vi möts upp på gårdsplanen och fortsätter sedan in i Tolvmansgårdens "Röda rummet".

895 kr/pp
Begränsat antal platser!

Önskas övernattning har vi en stuga med fyra bäddar för uthyrning.

Bokningsförfrågan skickas till info@vittingegourmetlada.se alt Facebook/Instagram

Med vänlig hälsning

Elin & Andreas
Vittinge Gourmetlada

"Tryffel & Barolo"

15 oktober 2022

Välkomna till en kväll i Tryffeln och Barolons tecken!

Lördagen den 15 oktober öppnar Vittinge Gourmetlada upp sitt hem och bjuder på Tryffelmiddag.
Vi har varit hos vår återförsäljare och köpt nästan orimligt mycket färsk tryffel! Finns det egentligen något som är så höstligt som tryffel och riktigt goda röda viner?
En 5-rättersmiddag kommer att dukas upp och serveras inne i Tolvmansgårdens "Röda rummet".
Tryffeln kommer så klart att vara huvudkomponent i alla rätter.

Pris 895 kr per person
Platserna är begränsade!
Boka med mejl till info@vittingegourmetlada.se eller via Facebook/Instagram


"Sommarfesten"

4 juni 2022

Mer info kommer inom kort.


"Spädgris med vårens primörer"

14 maj 2022

Andra lördagen i maj är det äntligen dags för en ny Temamiddag i Röda Rummet. Det blir fokus på vårens spröda primörer såsom sparris, betor, morötter och rabarber. Men det viktigaste och vårigaste av allt, den helgrillade spädgrisen!

Vi öppnar upp vårt hem för 12 glada gäster, ni kanske känner varandra sedan tidigare, ni kanske ses här för första gången. Oavsett vad så lovar vi en oförglömlig kväll med spännande samtalsämnen och vilda diskussioner och så klart fantastisk mat och goda viner.

Vi träffas som vanligt ute på gårdsplanen för en välkomstskål vid 17.30 Tillåter vädret äter vi de första rätterna utomhus för att sedan avsluta middagen inne i Röda rummet.

795 kr per person

Endast 12 platser!

Boka med mejl till info@vittingegourmetlada.se alt Facebook/InstagramTidigare temamiddagar

Asienresan 22-03-19
Julmiddag i Tolvmansgården 21-12-14
Gåsamiddag 21-11-20
Tryffelmiddag 21-10-23

"Julmiddag i Tolvmansgården"

21-12-14

Den 11 december öppnar vi återigen upp vårt hem för ytterligare en Temamiddag. Denna gång är det Julen som står för inspirationen. Fem juliga serveringar. Vi börjar kvällen utomhus och bjuder på juliga tilltugg. När alla anlänt förflyttar vi oss in till "Röda rummet". Där kommer vi i första serveringen få ett axplock av julbordets favoriter. Tredje serveringen blir anklever med kanderade nötter serverade med en sauterngelé. Kvällens höjdpunkt kommer att vara grisen! Nattbakad fläsksida, champagnerisotto och friterad brysselkål.

När det börjar närma sig slutet ställer vi fram några utvalda ostar från våra lokala mejerier. Vi avslutar med julens gotter i form av knäck, kola, tryfflar mm!

Vi försäkrar er om att detta kommer bli en julmiddag utöver det vanliga och ser fram emot att välkomna 12 gäster till bords hemma i Tolvmansgården!795 kr per person

Endast 12 platser

Boka genom att kontakta oss antingen via mail byelinpihl2@gmail.com eller via Facebook/Instagram

"GÅSAMIDDAG"

21-11-20

Den 20 november öppnar Elin och Andreas från Vittinge Gourmetlada upp sitt hem och bjuder på en klassisk Gåsamiddag. En femrättersmeny dukas upp i Tolvmansgården.Middagen bjuder på valda delar av hela gåsen, vi tar tillvara på kött, krås, blod och lever och skapar en magisk festmåltid av det hela. Vi möts upp på gårdsplanen och fortsätter sedan in i Tolvmansgårdens "Röda rum".

795 kr per person
Begränsat antal platser
Boka genom att kontakta oss antingen via mail
elin@vittingegourmetlada.se eller via facebook/instagram

"TRYFFELMIDDAG"

23-10-21 21

Lördagen den 23 oktober öppnar Gourmetladan upp sitt hem och bjuder på tryffelmiddag. En 5- rättersmiddag kommer att dukas upp och serveras inne i Tolvmansgården. Tryffeln kommer vara huvudkomponent i alla rätter. Hemgjord pasta med färsk hyvlad tryffel, tryffelpizza, tryffelarancini och en klassisk semi freddo står på menyn.

Pris 795 kr per person

Platserna är begränsade!

Boka genom att kontakta oss antingen via mail

elin@vittingegourmetlada.se eller via facebook/instagram

TRYFFEL

Ingen råvara känns väl lika lyxig och mytomspunnen som denna världskända svamp. Kanske mest förknippad med regionen Alba i Italienska Piemonte.